Google, Android gereksinimlerini güncelledi: 32GB depolama zorunlu oluyor

Güncel Android İşletim Sistemi Haberleri

Android işletim sistemi sürekli olarak gelişirken, uyumlu cihazların da standartları yükseltmesi gerekmektedir.

Android 15, önceki sürümlere kıyasla daha karmaşık bir yapıya sahip olduğundan, Android cihazların belirli bir minimum dahili belleğe sahip olması gerekmektedir.

Öncesinde, Android 13 veya Android 14’ü sorunsuz çalıştırabilmek için en az 16 GB dahili depolama alanı yeterli olmaktaydı.

Ancak, Android 15 ile birlikte bu gereksinim iki katına çıkarak minimum 32 GB’a yükseltilmiştir.

Depolama Alanının Kullanımı

Google, belirlenen 32 GB’lık asgari depolama alanının yüzde 75’inin genellikle sistem uygulama verileri, kullanıcı uygulamaları ve dosyaları ile önceden yüklenmiş sistem uygulamalarını içeren bir veri bölümüne ayrılacağını açıklamıştır.

Cihazlar ve Güncelleme

En az 32 GB dahili belleğe sahip olmayan akıllı telefonlar ve tabletler, Android 15’e güncellenemeyecekleri için önemle vurgulanmıştır.

Değişikliklere rağmen, OEM şirketleri 32 GB’tan az depolama alanına sahip cihazlar üretebilirler ancak bu durumda bu cihazlara Google Mobil Hizmetleri (GMS) dahil edilmeyecektir.

RAM Gereksinimleri

Google, Android 15 için RAM gereksinimlerini de artırmıştır. Daha önce, yalnızca 2 GB RAM içeren cihazlar Android Go Edition ile gönderilebiliyordu.

Android 15’ten itibaren, 3 GB RAM’e sahip cihazlar da düşük bellek optimizasyonlarını etkinleştirebilecektir.

Gelecek Android sürümleri için RAM gereksinimlerinin daha da artabileceği ve düşük bellek optimizasyonlarını etkinleştirmek için 4 GB RAM’li cihazlara ihtiyaç duyulabileceği belirtilmektedir.

Related Posts

TikTok’un geleceği tehlikede: Blackstone satıştan çekildi

ABD merkezli yatırım devi Blackstone, TikTok’un Amerika’daki faaliyetlerini devralmak üzere oluşturulan yatırımcı konsorsiyumundan çekildi. Reuters haber ajansının 19 Temmuz 2025 tarihli haberine göre, konuya yakın bir kaynak bu gelişmeyi doğruladı …

Grok’un hakaret ve küfür içerikli paylaşımları tüm dünyada eleştiri konusu oldu

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok’un kullanıcılara hakaret içerikli yanıtlar vermesi tüm dünyada yankılanmaya devam ediyor. xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok, yeni geliştirilen algoritması sonrasında kullanıcıların sorularına dini, kültürel ve siyasi bağlamda ağır hakaret içeren yanıtlarla karşılık verdi. Grok’tan önce Microsoft tarafından geliştirilen Tay ve Meta tarafından geliştirilen BlenderBot 3 de sosyal medya kullanıcılarına ırkçı ifadelerle yanıtlar vermişti.

Tembel öğrenci bile 2 saatte matematik dehası oluyor! Özel ders aldırmak mazide kaldı

Oxford Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çığır açan bir araştırma, beyne uygulanan hafif elektrik akımının matematik becerilerini önemli ölçüde artırabileceğini ortaya koydu. Katılımcıların beş gün boyunca toplamda 150 dakikayı bulan bu uyarım …

Google Haritalar’daki gizli tehlike ortaya çıktı! Her ev tehlikede olabilir!

Google Haritalar’ın Street View özelliği hırsızların kullandığı teknik haline geldi. Hırsızlar bu özelliği kullanarak keşif yaptığı ortaya çıktı.

Polonyalı, Macar ve Hint astronotlar uzay yolculuklarına başladı

Polonya, Macaristan ve Hindistan vatandaşı üç astronot, ABD’nin en deneyimli astronotlarından Peggy Whitson ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru yola çıktı.

İşte dünyanın en hızlı yılanı: Saatte 40 km hıza çıkıyor

Kara mambanın saatte 19 km/sa ile hız rekoru kırdığı düşünülürken, yeni bulgular gerçeği bambaşka bir boyuta taşıdı.