ERP pazarının önemli oyuncularından IAS, 35. yılını kutluyor

ERP sektörünün önde gelen firmalarından biri olan IAS, 35. yaşını kutluyor. Şirket, global pazarda lider konumunu koruyarak geçtiğimiz yıl yüzde 37,6 büyüme sağladığını duyurdu. IAS, 32 ülkede 70.000’den fazla kullanıcıya hizmet veriyor ve hedefini, 50. yıl dönümünde kullanıcı sayısını iki katına çıkarmak olarak belirledi.

Yenilikçi Teknolojilerle Dijital Dönüşüm

1989 yılında Almanya’nın Karlsruhe şehrinde kurulan IAS, ERP çözümlerinden başlayarak otomasyon, IoT ve iş zekası gibi yeni teknolojilere odaklanarak büyümeye devam ediyor. Şirket, ofisleri arasında Almanya, Türkiye, Güney Kore, İsviçre’nin yanı sıra Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD’de de faaliyet gösteriyor.

IAS’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Can Karabiber, şirketin TROIA adlı yazılım dilini sadece dört şirketin geliştirdiğini vurgulayarak, “Canias ERP, üretim süreçlerinde en mantıklı ve pratik çözüm olarak öne çıkıyor” açıklamasında bulundu.

Gelecek İçin Teknolojik Hedefler: Yapay Zeka ve Bulut Çözümleri

IAS, 2025’e odaklanarak yapay zeka, bulut tabanlı çözümler ve gelişmiş veri analitiğine yönelik stratejiler geliştirmeyi planlıyor. Şirket, müşterilerine sadece iş süreçlerini optimize etme değil, aynı zamanda çevik ve sürdürülebilir iş modelleri sunma amacında.

IAS’ın CTO’su Bahtiyar Tan, küresel ERP pazarının 59,5 milyar dolar büyüklüğünde olduğunu ve 2030’a kadar yüzde 11 büyüme öngördüğünü belirtti. Tan ayrıca, bulut ERP çözümlerinin 2025’te 40,5 milyar dolara ulaşacağını ve yapay zeka pazarının hızla büyümeye devam edeceğini aktardı.

Öne Çıkan İşbirlikleri ve Projeler

IAS, dünya çapında büyük markalarla işbirlikleri yaparak dikkat çekiyor. Özellikle Hyundai Motor Group ile Asya, Orta Doğu ve Afrika’daki üretim tesislerine Canias ERP sistemlerini entegre etmek için çalışmalar yürütüyor. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından desteklenen model fabrikalar aracılığıyla dijital dönüşümü hızlandırmayı hedefliyor. Bu fabrikalar, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin Endüstri 4.0 uygulamaları konusunda eğitim alabileceği merkezler olarak faaliyet gösterecek.

Related Posts

Grok’un hakaret ve küfür içerikli paylaşımları tüm dünyada eleştiri konusu oldu

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok’un kullanıcılara hakaret içerikli yanıtlar vermesi tüm dünyada yankılanmaya devam ediyor. xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok, yeni geliştirilen algoritması sonrasında kullanıcıların sorularına dini, kültürel ve siyasi bağlamda ağır hakaret içeren yanıtlarla karşılık verdi. Grok’tan önce Microsoft tarafından geliştirilen Tay ve Meta tarafından geliştirilen BlenderBot 3 de sosyal medya kullanıcılarına ırkçı ifadelerle yanıtlar vermişti.

Tembel öğrenci bile 2 saatte matematik dehası oluyor! Özel ders aldırmak mazide kaldı

Oxford Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çığır açan bir araştırma, beyne uygulanan hafif elektrik akımının matematik becerilerini önemli ölçüde artırabileceğini ortaya koydu. Katılımcıların beş gün boyunca toplamda 150 dakikayı bulan bu uyarım …

Google Haritalar’daki gizli tehlike ortaya çıktı! Her ev tehlikede olabilir!

Google Haritalar’ın Street View özelliği hırsızların kullandığı teknik haline geldi. Hırsızlar bu özelliği kullanarak keşif yaptığı ortaya çıktı.

Polonyalı, Macar ve Hint astronotlar uzay yolculuklarına başladı

Polonya, Macaristan ve Hindistan vatandaşı üç astronot, ABD’nin en deneyimli astronotlarından Peggy Whitson ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru yola çıktı.

İşte dünyanın en hızlı yılanı: Saatte 40 km hıza çıkıyor

Kara mambanın saatte 19 km/sa ile hız rekoru kırdığı düşünülürken, yeni bulgular gerçeği bambaşka bir boyuta taşıdı.

Böcek gözlü teleskop ilk asteroidi yakaladı

Avrupa Uzay Ajansı ESA’nın otomatik asteroid tespit sistemi Flyeye, uzaydan gelen tehditleri daha erken fark etmek için görevine resmen başladı. İtalya’nın Matera kentindeki Uzay Jeodezi Merkezi’nde 2025 Mayıs ayında yapılan test gözlemleri sırasında …