Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Bayraktar TB3, Kısa Pistli Gemiden Tam Otonom Kalkış İniş Testlerine Devam Ediyor

Dünya havacılık tarihinde önemli bir yere sahip olan Bayraktar TB3, kısa pistli gemiden kalkış-iniş yapan ilk SİHA olarak dikkat çekiyor. Şimdi ise “kısa pistli gemiden tam otonom kalkış-iniş testlerine” başarıyla devam ediyor. Kasım 2024’te Muğla Aksaz açıklarında gerçekleştirilen ilk gemi testlerini başarıyla tamamlayan Bayraktar TB3, 22 Nisan’dan itibaren gemide yeniden testlere başladı.

Bayraktar TB3, Saros Körfezi’nde bulunan TCG Anadolu gemisinde gerçekleştirilen 4 günlük “kısa pistli gemiden tam otonom kalkış-iniş testleri”ni başarılı bir şekilde tamamladı. Toplamda 24 sorti otomatik gemi kalkış-inişi gerçekleştiren milli SİHA, önemli bir başarıya imza attı.

Bugün gerçekleştirilen testlerde, Bayraktar TB3 PT-4 adlı milli SİHA’nın 4. prototipi de ilk kez denendi. Keşan’daki Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden kalkan Bayraktar TB3 PT-4, TCG Anadolu’ya inerek test sürecine dahil oldu. Böylece ilk kez TCG Anadolu gemisinde 2 milli SİHA bulundu.

Testler sırasında Baykar Proje Ekibi’ne liderlik eden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile birlikte testleri yakından takip etti.

Bayraktar TB3 SİHA’nın toplam uçuş süresi 1030 saat oldu.

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilir kanat yapısının yanı sıra sınıfındaki en gelişmiş insansız hava aracı olacak. Görüş hattı ötesi haberleşme yeteneğiyle donatılan milli SİHA, uzun mesafelerden kontrol edilebilecek. Bu sayede Türkiye’nin caydırıcı gücüne katkı sağlayarak keşif ve taarruz görevlerini etkili bir şekilde gerçekleştirecek.

Related Posts

Intel’de büyük değişim: İşten çıkarma dalgası ve ofise dönüş zorunluluğu

Çip devi Intel, CEO Lip-Bu Tan yönetiminde yeniden yapılanmaya hız verdi. Haftada dört gün ofisten çalışma zorunluluğu getiren şirket, çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik büyük depremin ardından zorunlu deprem sigortası ve özel konut sigortalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde ise 20 milyon konutun sadece 11.2 milyonu zorunlu deprem sigortalı. Peki son yaşananların ardından fiyatlar ve talepte bir artış oldu mu? İstanbul’da zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödüyor? İşte detaylar…

Çin geri adım mı attı? ABD’ye yönelik bazı vergileri kaldırdı iddiası

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşları yerini iddialara bıraktı. Çin’in ABD’ye yönelik uyguladığı yüzde 125 oranındaki tarifeyi kaldırdığı iddia edildi.

Japonya ile kazan kazan ortaklığı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Osaka EXPO 2025 kapsamında bulunduğu Tokyo’da Türkiye-Japonya CEO Yuvarlak Masa Toplantısı’na katıldı.

Almanya’da hükümet 2025 büyüme beklentisini düşürdü

Almanya’da hükümet, bu yıl için daha önce yüzde 0,3 olarak açıklanan büyüme beklentisini ABD Başkanı Donald Trump’ın politikalarının ardından küresel ticari gerginliklerin etkisiyle yüzde 0’a düşürdü.

Altın fiyatlarında sert düştü: Yatırımcılar ne beklemeli?

Altın fiyatlarında yaşanan büyük düşüş, yatırımcıların dikkatini çekti. Analistler, bu düşüşün geçici olabileceğini ve altın piyasasında daha fazla hareketliliğin yaşanabileceğini belirtiyor. Kritik seviyeler ise altın fiyatlarının geleceğini şekillendirecek gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir