12 Şubat 2025

Maraş Sağlık Haberleri: Güncel Tıbbi Gelişmeler

Ekonomi, spor, teknoloji, magazin ve güncel haberlerle Maraş Sağlık’ta hayatın nabzını tutun!

Beyoğlu Sahipsiz Hayvan Bakımevi yenilenerek hizmete açıldı; “Bize öldürmeyi değil yaşatmayı konuşmak yakışır”

“Siyaseten kürsülerde kullanıp sonra sırtını insanlara, can dostlarımıza dönenlerden olmadık hiçbir zaman”

T24 Haber Merkezi

Beyoğlu Belediyesi’nin yürüttüğü proje kapsamında Beyoğlu Sahipsiz Hayvan Bakımevi bugün hizmete açıldı. Bakımevi; genişletilmiş yoğun bakım üniteleri, özel iklimlendirme sistemlerine sahip kafesleri ve artırılmış kapasitesiyle yenilenerek hayvanlara hizmet vermek üzere açıldı. Törende konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney,Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü. Yaratılan sadece insanoğlu değil, yaratılan tabiatta yaşayan tüm canlılardır kıymetli dostlarım. O yüzden bize öldürmeyi değil yaşatmayı konuşmak yakışır diye düşünüyorum” diye konuştu. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın belediyelere gönderdiği “her bir sahipsiz hayvan için belediyeye yaklaşık 72 bin lira ceza” yazısı hakkında Güney, “Şartlarımızı bu kararlara göre iyileştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Tesisin açılış törenine;Beyoğlu muhtarları, belediye yetkilileri, Espressolab Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kocadağ ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy katıldı. 


Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney

Beyoğlu sakini olarak utanç duydum

Beyoğlu Sahipsiz Hayvan Bakımevi’nin geçmişteki hali hakkında konuştu. Güney konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Kıymetli dostlar ben ilk belediye başkanı olduğumda önce veterinerliğe gideceğim demiştim ve önce veterinerlik müdürlüğüne geldim. Önce Bademlik şantiyesinden içeri girdim. Burada gerçekten yaşananlara şahitlik etmiş olmaktan bir Beyoğlu sakini olarak utanç duyduğum üç tane ayıp vardı.

Birincisi sene 2024’te Beyoğlu Belediyesi onlarca çöp kamyonundan yüzlerce çöpü hemen binanın arkasında bir alana yere döküyor ve orada işçi sağlığı işçinin can güvenliği hiçe sayılarak ve hemen yanı başında can dostlarında can güvenliği ve konforu hiçe sayılarak 21.yüzyıl Türkiye’sinde Beyoğlu Belediyesi yüzlerce ton çöpünü hemen arkada yerlere döker bir noktadaydı. Otuz yıldır belediyeyi yönetenler bir çöp aktarma istasyonu yapalım da işçiyi bu pislikten bu rezillikten kurtaralım diye düşünmemişlerdi. Oradan hareket ettim.

Ben Beyoğlu Belediyesi’nin lüks şaşalı makam koltuğunda otururken eğer işçi kardeşlerim burada karın altında tek başına kaderine terk edilmiş yazın güneşin altında duruyorsa o makam koltukları bize haram olsun dedik ve arkanızda gördüğünüz pembe bina işçi sosyal tesis olarak sıfırdan inşa edildi ve komple işçi kardeşlerimin dinlenme alanı, sosyal alanı, duş alanları, soyunma dolapları yine kütüphaneleriyle birlikte kardeşlerimin bu soğuk havalarda ısınacağı sıcak havalarda serinleyip çayını içeceği sosyal tesis olarak onların hizmetine çok yakında açacağız.

Tabii insana değer vermeyen, işçisine değer vermeyen, kendi işçisinin haliyle dertlenmeyen, oturduğu koltuklardan dahi utanmayanlar, işçiden utanmayanlar, hayvanlara, can dostlara ne yapardı? Oradan veterinerliğe doğru yürüdüğümde maalesef aynı işçiye gösterilen muamelenin fazlasının can dostlarımızın o durduğu hali görünce beş dakika durabildim kıymetli dostlar o veterinerlikte.


“İçeride çalışan veteriner ve teknikler arkadaşlarımız bile duramıyordu”

“İçerinin derecesi kırk dereceyi geçmiş, içeride çalışan veteriner ve teknikler arkadaşlarımız bile duramazken o kediler o kafeslerde çıkamadıkları için o 40-50 derece sıcağın altında maalesef duruyorlardı. Ondan sonra bir karar verdik.

Burayı yenileceğiz. O süreçte de sağ olsun Espressolab’in yönetim kurulu başkanı Emre Kocadağ dostumuz böyle bir iş birliği önerdi. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sadece para kazanmak önemli değildir. Sadece marka olmak önemli değildir. Eğer toplumun sorunlarına çözüm bulabiliyorsak eğer toplumun bir sorununun ucundan tutabiliyorsak can dostlar için bir projeye ortak olabiliyorsak emin olun o zaman işte gerçekten marka olmuş, gerçekten kurumsallaşmış olmuş bir firma olmuştur diyorum.”

“Genlerimizle geliyor hayvan sevgisi

Benim makamımda yolda bulduğum bacağı kopuk bir kedim var. Evimde yine kedim var, köpeğim var. Gerçekten bizim genlerimizle geliyor hayvan sevgisi. Hep beraber soğukta üşüyen bir kedi gördüğümüzde alır ısıtırız. Yine kapımızın önüne bir kap su koyarız. Yine bir kap mama koyarız.

Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü

Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü. Yaratılan sadece insanoğlu değil, yaratılan tabiatta yaşayan tüm canlılardır kıymetli dostlarım. O yüzden bize öldürmeyi değil yaşatmayı konuşmak yakışır diye düşünüyorum. Sokakta başıboş köpeklerin bir güvenlik endişesi yarattığının hep birlikte farkındayız. Çok şükür bugüne kadar Beyoğlu’muzda da İstanbul’umuzda da ciddi bir sorun yaşanmadı ancak bizim iddiamız şu sokaklarımızı da canlarımızı da koruyabiliriz kıymetli dostlarım.

Vebal almadan cana kıymadan köpek nüfusunu kontrol altına alabiliriz çünkü bu meseleyi çocuklar ve köpekler diye karşılık içinde ele almanın doğru olmadığını düşünüyorum. Toplumu bir konu üzerinden germek, endişeleri büyütmek yanlıştır, memlekete kötülüktür, can dostlara haksızlıktır kıymetli dostlarım. Allah’ın dilsiz kullarına düşmanlık etmek hepimizin ayıbı, günahıdır diye düşünüyorum.


“Öncelikle yapısal ve teknik yenilikler yaptık

Veterinerliğimizde öncelikle yapısal ve teknik yenilikler yaptık. Yeni modern donanımlarla desteklenmiş fiziki imkanları geliştirilmiş iki katlı veterinerlik binamız inşa edilerek tedavi ve muayene alanının standartlarını yükselttik.

Bu hizmet binasında yatarak tedavi gören hayvanlar için özel bir bakım alanı oluşturduk. Yine bakım evinin tüm bölümlerine iklimlendirme, ısıtma ve soğutma sistemlerini entegre ettik. Ameliyathaneyi standartlara uygun şekilde yeniledik ve bir ayıp daha söyleyeyim yaşamını yitiren hayvanlarımız için bir morg alanı oluşturduk.

“Kürsülerde kullanıp ondan sonra sırtını insanlara can dostlarımıza dönen insanlar olmadık

Tesiste yapılan yenilikleri ve kapasite artışlarını anlatan Güney şöyle konuştu:

Siyaseten kürsülerde kullanıp ondan sonra sırtını insanlara can dostlarımıza dönenlerden olmadık hiçbir zaman. Yine hayvan bakım koşullarını iyileştirdik. Kedi yatar hasta bölümü kapasitesini az önce Emre Kocadağ’ın da söylediği gibi kırktan yüz yetmişe çıkardık.

Köpekler için yaşam alanı bölümü kapasitesini yirmi ikiden kırka çıkardık. Köpeklerin barınma alanları alttan ısıtma sistemiyle donatılarak barınma koşullarını iyileştirdik. Protein, mineral ve vitamin açısından zengin besin değeri yüksek mamalara geçiş yaptık.

Yoğun bakım ünitesi sayısını ikiden dörde oksijen konsantratörü sayısı da birden üçe çıkarılarak kritik hastalara stabilizasyonuna yönelik iyileştirmeler gerçekleştirdik. Yine infüzyon pompası sayısı birden üçe çıkarıldı. Tedavi koşullarını geliştirmeyi amaçladık.

Mobil olarak hizmet veren ambulanslar her gün bir mahallede konumlanarak sahipsiz sokak hayvanlarının sağlığını korumak ve acil müdahale sağlamak amacıyla oksijen cihazı yoğun bakım ünitesi ve diğer tıbbi ekipmanlarla donatılmış bir şekilde her gün Beyoğlu’nun bir mahallesinde bir sokağında hizmet veriyor. Bu gelişmeler hayvan refahını en üst seviyeye çıkarmak ve Beyoğlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün daha etkin sürdürülebilir bir hizmet sunmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilmiştir.


Fen Teknoloji Lisesi’nin robotik otomasyon kodlama takımı kermesten elde ettikleri parayla can dostlarımıza mama aldılar

Bugün burada yine benim kızımın da içinde bulunduğu kızımın da içinde bulunduğu Fen Teknoloji Lisesi’nin robotik otomasyon kodlama takımı burada. Ne yaptı bu çocuklarımız? Okulda bir kermes düzenlediler. Kermesten elde ettikleri parayla can dostlarımıza mama aldılar ve bugün burada hem açılışımıza geldiler hem de o mamaları buraya bağışlıyorlar.

İşte işte biz bu ülkenin geleceğine olan inancımızı yitirmeyeceğiz. Bu çocuklar bu duyarlılıkta evlatlarımız olduğu müddetçe inanın ki çok daha güzel günleri bu ülke bekliyor. Çaresi yok. Biz kazanacağız diyorum kıymetli dostlarım. Değerli komşularım biz bu yola çıkarken rehberimiz sevgi ve vicdan oldu. Yaşatmayı kafanıza koyduğunuzda başaramayacağınız hiçbir şey yoktur.

Yeter ki yaşatmayı isteyelim. Bugün burada sizlerle birlikte Beyoğlu’na yakışır bir iş başarmış olmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu merkezi hayata geçirmemizde emeği olan tüm arkadaşlarıma tekrar sonsuz teşekkür ediyorum.


Şartlarımızı da bakanlığın kararına göre iyileştirmeye çalışıyoruz

Tarım ve Orman Bakanlığının belediyelere gönderdiği “her bir sahipsiz hayvan için belediyeye yaklaşık 72 bin lira ceza” yazısını değerlendiren Beyoğlu Belediye Başkanı Güney şöyle konuştu:

“Kanuna itiraz etme gibi bir hakkımız yok. Şartlarımızı da bu kararlara göre iyileştirmeye çalışıyoruz. Bugün attığımız bu adım da bunların bir uzantısı. Yasal olarak bir zorunluluğumuz olmasa da hayvanlara sahip çıkmak bizim genlerimizde var. Hayvanların da sokakların da güvenliğini sağlamak istiyoruz. Asıl olan bu. İkisine de Beyoğlu’na sağlayacağız.”


İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy

“Hayvan koruma kanunu sokaklardaki canlarımızın bütün sorumluluğunu belediyelere yüklemiştir

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesinin yaptığı çalışmalar hakkında konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy, şöyle konuştu:

Beyoğlu Belediyesi’nin sahipsiz canlarımızı için yapmış olduğu bu proje için hep birlikte burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Yapılan son değişikliklerle hayvan koruma kanunu sokaklardaki canlarımızın bütün sorumluluğunu belediyelere yüklemiştir. Belediyeler kısıtlı imkanlarıyla bu devasa sorunu çözebilmek adına birtakım çözümler üretmeye çalışmaktadır. Sokaktan alınan köpeklerin rehabilitasyondan sonra yerine bırakılmayarak barınaklarda tutulacak olması, bu yasanın en büyük çıkmasıdır. Bu nedenle yapılacak hayvan bakımevlerinin yapılması daha da önem kazanmıştır. Bu barınaklardaki hayvanların sahiplendirilene kadar canlarımızın konuk edileceği bir yer olarak görmekteyiz.

4 Ekim 2024 tarihinde İstanbul Büyükşehir ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun açıklamış olduğu sahipsiz sokak hayvanları yol haritası, belediyelerimizin yapacağı işlere istikamet kazandırmıştır. İBB olarak; 5 sahipsiz hayvan basımevi ve doğal yaşam alanı, 1 tedavi ünitesi ve 1 hayvan hastanesi ile sokaktaki canlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Büyükşehir belediyemizin hayvan bakımevlerinin kapasitelerini ve kısırlaştırma sayılarını artırmak, sahipsiz hayvanların sahiplendirilmesini sağlamak için çalışmalarımız ve projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor.

Hayvan bakımevi yapmak üzere yer tahsisi almış ilçe belediyelerimizle de ortak projelerimizi sürdürüyoruz. Göreve geldiğimiz 2019 yılının haziran ayından itibaren İstanbul genelinde 1 milyon 65 bin muayene ve tedavi, 323 bin aşılama, 214 bin kısırlaştırma, 353 bin mikroçip uygulaması yapılmıştır. Ayrıca 4653 sokak hayvanımız sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuşmuştur. Kentimizdeki hayvan popülasyonunu kontrol altına alma çalışmalarımız kapsamında; 2024 yılında 197 bin muayene ve tedavi, 47 bin aşılama ve 46 bin aşılama yapılmış, 958 hayvan da sahiplendirilmiştir.

İlçe belediyeleri ile koordinasyon halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göreve geldiğimiz 2019 yılının haziran ayından itibaren Beyoğlu ilçesinde 25 bin 210 muayene ve tedavi, 3 bin 85 aşılama, 2 bin 665 kısırlaştırma, 4 bin 468 mikroçip uygulaması yapılmıştır. Ayrıca Vetbüs aracımız 19 noktada 1937 rehabilitasyon faaliyetini Beyoğlu Belediyemiz ile yürütmektedir.

Bu çerçevede 2024 yılında Beyoğlu ilçesinde, belediye başkanımız ile 3 bin 599 hayvan muayene ve tedavi edilmiş, 519 sahipsiz hayvan aşılanmış, 509 hayvan da kısırlaştırılmıştır. Toplamda 1130 hayvana da mikroçip uygulaması ortak çalışmalar kapsamında tamamlanmıştır. Mobil kliniğimiz olarak Vetbüs, 2024 yılında Beyoğlu Belediyemiz ile mahallelerde 7 kez çalışma yapmış 985 hayvana rehabilitasyon hizmeti sağlamıştır.

 

Diyarbakır escort
mardin escort
escort bursa
escort adana
escort izmir ekmel ekmel
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber