ChatGPT bu kez alışverişe el attı: Yeni bir özellik sunuyor

OpenAI, ChatGPT’nin Web Arama Özelliğini İyileştiriyor

OpenAI, sosyal medya platformu X’te yaptığı bir açıklamada, ChatGPT’nin web arama özelliğinin geliştirilerek tüketicilere daha iyi hizmet sunacağını duyurdu.

Aracın, insanları Google gibi geleneksel arama motorlarından bağımsız hale getirdiği ve yalnızca bir hafta içinde bir milyar sorguyu aştığı iddia ediliyor. Şirket, kullanıcıların ihtiyaçlarına en uygun ürünleri seçmelerine yardımcı olacak yeni bir özellik sunarak bu alandaki etkinliğini artırmayı hedefliyor.

OpenAI’nin yeni alışveriş özelliği, kullanıcıların belirli ürünler hakkında tavsiye istemesi durumunda “zenginleştirilmiş” sonuçlar sunabiliyor. Bu sonuçlar, birden fazla görsel, mağazalardaki güncel fiyatlar, bulunabilirlik bilgileri ve kullanıcı puanları gibi detayları içeriyor. Daha da önemlisi, ChatGPT artık tüketicilere ürünleri satın alabilecekleri bağlantıları sunabilecek. Bu durum, kullanıcıların alışveriş yolculuğunda daha derinlemesine bilgi almasına olanak tanıyor.

Tanıdık görsel öğeler sunmayı amaçlıyor

OpenAI ürün lideri Adam Fry, The Verge’e yaptığı açıklamada, bu yeni arayüzün tüketicilere tanıdık görsel öğeler sunmayı amaçladığını belirtti. The Verge’ün test ettiği bir demoda, ChatGPT’nin özellikle ABD’de ön sipariş verilmesi zor olan Nintendo Switch 2’yi bulmaya yardımcı olduğu görüldü. Ancak, eBay’de ikinci el bir ön siparişin 710 dolardan fazla bir fiyata sunulduğu bilgisi de dikkat çekti.

Bu özellik, tüketicilere doğru ürünü bulmada rehberlik eden alışveriş ve tavsiye sitelerinin geleceği konusunda soru işaretleri yaratıyor. İnsanlar, hâlâ ürünleri test etmek ve güçlü-zayıf yönlerini sentezlemek için gerekli olsa da, ChatGPT’nin doğrudan ürünlere satın alma bağlantıları sunması zinciri kısaltabilir.

Şimdilik, Adam Fry bu özellik için ChatGPT arama sonuçlarında öne çıkmak adına ödeme yapmanın mümkün olmadığını söylüyor. Ancak, OpenAI’nin finansal modellerini genişletme çabaları göz önüne alındığında, bu durumun ilerleyen dönemde değişebileceği düşünülüyor.

Related Posts

Redmi Note 14S Türkiye’de satışa çıktı: İşte fiyatı

Çin’in teknoloji devi Xiaomi’nin alt markası olan Redmi, geçtiğimiz mart ayının ortalarında fiyat-performans odaklı Redmi Note 14S modelini tanıtmıştı. Şimdi bu tanıtımın üzerinden çok geçmeden Redmi Note 14S’in Türkiye fiyatı resmen açıklandı ve …

Grouphug: WhatsApp gruplarını mizah madenine dönüştüren yapay zeka

Avrupa girişimcilik sahnesinin deneyimli isimlerinden Felix Petersen’in öncülüğünde kurulan Grouphug, WhatsApp gruplarını yapay zeka desteğiyle mizahi açıdan dönüştürmeyi hedefliyor. Şu an için yalnızca grup sohbetlerinden metin dışa aktarımı …

2.8K ekran ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemci: Nubia Tablet Pro tanıtıldı!

Nubia, tablet pazarındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çinli üretici son olarak özellikleri ve fiyatıyla dikkat çeken Tablet Pro modelini tanıttı. Peki, markanın yeni tablet modeli tam olarak ne sunuyor? İşte Nubia Tablet Pro özellikleri …

ChatGPT’nin yeni özelliği Google’ın canını bir hayli sıkacak!

OpenAI, ChatGPT‘nin web arama özelliğini güncelleyerek çevrim içi alışverişi kullanıcılar için daha kolay hale getirdiğini duyurdu. Pazartesi günü açıklanan güncellemeyle birlikte yapay zeka, kişiselleştirilmiş ürün önerileri sunabiliyor. Ayrıca …

OnePlus 13s geliyor: OnePlus 13T’nin küresel modeli olabilir

OnePlus 13s, kompakt akıllı telefon modeli olarak serinin en son üyesi olacak. OnePlus 13s, Google Pixel 9a ve Apple iPhone 16e ile rekabet edecek. Peki, telefonun özellikleri hakkında neler biliyoruz? OnePlus 13s onaylanan özellikleri …

Wi-Fi hızını anında arttıracak ayarlar: Modemlerde bilinmeyen özellikler

İnternet bağlantısının yavaş olması günümüzde en sinir bozucu sorunlardan biridir. Özellikle evden çalışanlar, online oyun oynayanlar veya yüksek çözünürlüklü video izleyenler için Wi-Fi hızı kritik önem taşıyor. Çoğu kullanıcı internet hızında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir