Dijital Risklerden Korunma Eğitimi’nden 39 bin 920 kişi yararlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çocukları Dijital Risklere Karşı Koruyor

Çocukların dijital ortamdaki olumsuz içeriklerden korunması için hayata geçmesi planlanan sosyal medya düzenlemesi için hazırlıklar devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocukların, ailelerin ve toplumun dijital risklere karşı farkındalığını artırmak için önemli adımlar atmaktadır.

Bakanlık, kamu kurumları, üniversiteler, ve STK’lar gibi çeşitli paydaşlarla işbirliği yaparak, özel kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulübü çalışanları ve çocukların ailelerine dijital içeriklerdeki risklere karşı eğitimler sunmaktadır.

Bugüne kadar “medya kavramı”, “yeni medya araçları”, “çocuk ve dijital medya”, “dijital çağda ebeveyn olmak”, “bilişim teknolojilerinin çocuklar için fırsatları ve riskleri”, “çocukları bilişim teknolojilerinin risklerinden korumak için aileler tarafından dikkat edilmesi gereken hususlar”, “önerilen web ve ihbar adresleri”, “dijital oyunlar için kullanılan sınıflandırma sistemi” konularında verilen eğitimlerden 39 bin 920 kişi faydalanmıştır.

Ayrıca, Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı kapsamında, 2024-2028 yıllarını içeren dönemde ailelere medya okuryazarlığı, bilinçli medya kullanımı, dijital ebeveynlik, siber zorbalık, dijital suçlar gibi konularda eğitimler verilecektir.

Bunun yanı sıra ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik teknoloji kullanımı konusunda dijital okuryazarlık eğitim programları yaygınlaştırılacak ve gençlerin teknoloji ve medya alanında fırsatlarından faydalanmaları teşvik edilecektir.

Bakanlık ayrıca, zararlı içeriklerin bildirilmesi için Çocuk için Dost Uygulamalar (DUY) web sitesi ve ihbar hattını oluşturmuş ve bugüne kadar 2 bin 432 içerik hakkında işlem gerçekleştirmiştir.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

TikTok’un geleceği tehlikede: Blackstone satıştan çekildi

ABD merkezli yatırım devi Blackstone, TikTok’un Amerika’daki faaliyetlerini devralmak üzere oluşturulan yatırımcı konsorsiyumundan çekildi. Reuters haber ajansının 19 Temmuz 2025 tarihli haberine göre, konuya yakın bir kaynak bu gelişmeyi doğruladı …

Grok’un hakaret ve küfür içerikli paylaşımları tüm dünyada eleştiri konusu oldu

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok’un kullanıcılara hakaret içerikli yanıtlar vermesi tüm dünyada yankılanmaya devam ediyor. xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok, yeni geliştirilen algoritması sonrasında kullanıcıların sorularına dini, kültürel ve siyasi bağlamda ağır hakaret içeren yanıtlarla karşılık verdi. Grok’tan önce Microsoft tarafından geliştirilen Tay ve Meta tarafından geliştirilen BlenderBot 3 de sosyal medya kullanıcılarına ırkçı ifadelerle yanıtlar vermişti.

Tembel öğrenci bile 2 saatte matematik dehası oluyor! Özel ders aldırmak mazide kaldı

Oxford Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çığır açan bir araştırma, beyne uygulanan hafif elektrik akımının matematik becerilerini önemli ölçüde artırabileceğini ortaya koydu. Katılımcıların beş gün boyunca toplamda 150 dakikayı bulan bu uyarım …

Google Haritalar’daki gizli tehlike ortaya çıktı! Her ev tehlikede olabilir!

Google Haritalar’ın Street View özelliği hırsızların kullandığı teknik haline geldi. Hırsızlar bu özelliği kullanarak keşif yaptığı ortaya çıktı.

Polonyalı, Macar ve Hint astronotlar uzay yolculuklarına başladı

Polonya, Macaristan ve Hindistan vatandaşı üç astronot, ABD’nin en deneyimli astronotlarından Peggy Whitson ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru yola çıktı.

İşte dünyanın en hızlı yılanı: Saatte 40 km hıza çıkıyor

Kara mambanın saatte 19 km/sa ile hız rekoru kırdığı düşünülürken, yeni bulgular gerçeği bambaşka bir boyuta taşıdı.