Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi Tekirdağ’da doğal gaz üretimini artırdı

TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de Günlük 200 Bin Metreküp Doğal Gaz Üretiyor

Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de faaliyet göstererek toplam 90 kuyudan günlük 200 bin metreküp doğal gaz üretimini başarıyla gerçekleştiriyor. Bu üretilen gaz, bölgedeki yaklaşık 60 sanayi tesisine ulaştırılarak ekonomiye katkı sağlıyor.

Şirket, yeni bir sondaj programıyla günlük üretim miktarını 250 bin metreküpe yükseltme hedefiyle yola çıkarken, yıllık toplam üretim miktarını da yaklaşık 80 milyon metreküpten 100 milyon metreküpe çıkartmayı planlıyor.

TBNG Üst Yöneticisi (CEO) Sinan Furat, Karadeniz Mahallesi’ndeki sahalarında yaptıkları çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Furat, “Trakya’da 40 yıldır faaliyet gösteren şirketimiz olarak, Karadeniz Mahallesi’nde sondaj faaliyetlerine devam ediyoruz. Burada hedefimiz, 1200 metre derinlikten günlük 20 bin metreküp doğal gaz üretmek. Bu miktar, yaklaşık 8-9 bin konutun günlük gaz tüketimine denk gelmektedir. Halihazırdaki günlük 200 bin metreküplük üretimimiz ile şu anda 80 bin konutun gaz ihtiyacını karşılıyoruz.” şeklinde konuştu.

Furat, 2025 yılı için planladıkları sondaj programının 4 kuyudan oluştuğunu belirterek, gelecek aylarda bu program kapsamında çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Trakya’da bugüne kadar 500’den fazla kuyu açtıklarını dile getiren Furat, “Ülkemizin doğal gaz ihtiyacı, özel sektör firmaları ve TPAO gibi devlet kuruluşlarının yerli üretimleriyle zaten karşılanıyor. Trakya bölgesi, uzun yıllardır doğal gaz ve petrol üretiminin yapıldığı stratejik bir konuma sahiptir. Avrupa’ya açılan önemli bir geçiş noktası olması ve bölgeden geçen boru hatları, Tekirdağ’ı ve Trakya’yı enerji sektörü için kritik bir bölge haline getirmektedir.” şeklinde konuştu.

TBNG Teknik Müdürü Gürkan Karakaya ise Trakya’nın önemli bir doğal gaz üretim potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, bölgedeki çalışmaların başarılı sonuçlar verdiğini belirtti. Karakaya, “Trakya’da derin noktalarda bulunan potansiyel kaya gazı rezervlerinin doğal gaz üretimi için büyük bir öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Bu rezervleri aktif hale getirmek adına teknik çalışmalarımız devam ediyor. Derin noktalardaki kaya gazı üretimi, bazı teknik zorlukları beraberinde getirse de, ilerleyen teknoloji ve yeni ekipmanlarla bu sorunların üstesinden gelebilecek seviyeye gelmeyi hedefliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Related Posts

Yatırımcıları etkileyecek yeni düzenleme yolda: Son 2 gün kaldı!

Yeni düzenlemeyle birlikte, Türkiye’deki yatırımcıları etkileyen stopaj oranlarında değişiklikler yapılması bekleniyor. Mevduat ve fonlardaki stopaj oranları yeni düzenlemeyle birlikte belirli fon türlerine göre farklılık gösterecek. Yatırımcılar, mevcut fonlarına ekleme yaparken dikkatli olmalı.

Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT’ın gözetiminde

TÜRKSAT, denizcilikte güvenliği ve izleme kabiliyetini en üst seviyeye taşıyan Gemilerin Uzak Mesafeden Tanımlanması ve İzlenmesi (LRIT) Sistemi ile Türkiye ve dünya denizlerinin güvenliğini sağlıyor.

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

Bakan Işıkhan duyurdu: Binlerce kişinin emekliliği iptal edilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında 9 bin kişi tarafından sahte boşanma yoluyla yetim aylığı alındığını duyurdu. Işıkhan, 7 bin 400 kişi hakkında işlem başlatılarak, adreslerine gerekli tebligatların gönderildiğini duyururken, bu kişilere ödenen rakamların faiziyle geri alınması için savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Intel’de büyük değişim: İşten çıkarma dalgası ve ofise dönüş zorunluluğu

Çip devi Intel, CEO Lip-Bu Tan yönetiminde yeniden yapılanmaya hız verdi. Haftada dört gün ofisten çalışma zorunluluğu getiren şirket, çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik büyük depremin ardından zorunlu deprem sigortası ve özel konut sigortalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde ise 20 milyon konutun sadece 11.2 milyonu zorunlu deprem sigortalı. Peki son yaşananların ardından fiyatlar ve talepte bir artış oldu mu? İstanbul’da zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödüyor? İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir